Ревю за „Преобразена“ на Десислава Дюлгерян


ИзображениеКато за начало мисля, че е добре да спомена с колко огромно желание прочетох книгата. Като цяло впечатленията ми от нея още преди да се докосна до самата история си бяха направо плашещи – желанието ми граничеше с неописуем глад по тази книга. Още в първия момент, в който видях корицата реших, че трябва да я притежавам и смело мога да кажа, че не съм сбъркала в предварителната си преценка.

В момента, в който получих книгата започна едно бясно четене и я завърших на третия ден (все пак бях в сесия и трябваше и да уча от време на време). Затова в момента ми е изключително трудно да осмисля по-голямата част от историята, защото все пак има моменти, които ми се губят – прочетох я края на лятото.
Като цяло изпитах огромно задоволство от историята и описанието на героите и сцените. Аз живея в Бургас и повярвайте ми в началото ми беше супер странно да чета за този град в такава книга, но в последствие се чувствах истински горда от споменаването на българските градове.
Стилът на писане също ми хареса страшно много – детайлни описания, перфектно завършени сцени и уникален език. Това, което най-много ми хареса е, че авторката е писала доста земно – текста никак не е тежък, а напротив книгата се чете изключително бързо и ефекта е много приятен. На моменти ми беше много трудно да оставя книгата и постоянно тръпнех в напрежение по историята, но разбира се имаше и едни малко скучни моменти и то изключително редки. Важен момент е, че историята се разказва от главната героиня и от там цялата перспектива е пречупена през нейния поглед. По този начин се позволява на читателя да гледа от първо лице и поне аз успях до една или друга степен да изживея пъстроцветната плетеница от случки на Диана.

За да прочетете цялото ревю, посетете темата –

http://www.deeper-than-blood.com/t2996-topic

Автор: Vils

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s